Roligt monteringsprojekt. På nya konserthuset behövde dom få uppmonterat två konstverk, vardera bestående av 6 stycken stora plåtar, cirka 120*100 cm.  Två andra hantverkare hade antingen misslyckats eller bara gett upp direkt, dom klarade inte av det... Det tänder ju förstås mig lite extra, och givetvis så fixade vi det! Lite lateralt tänkande och vips var uppgiften lättare att utföra. Glada blev dom och ännu gladare blev jag.
Roligt monteringsprojekt. På nya konserthuset behövde dom få uppmonterat två konstverk, vardera bestående av 6 stycken stora plåtar, cirka 120*100 cm.
Två andra hantverkare hade antingen misslyckats eller bara gett upp direkt, dom klarade inte av det... Det tänder ju förstås mig lite extra, och givetvis så fixade vi det! Lite lateralt tänkande och vips var uppgiften lättare att utföra. Glada blev dom och ännu gladare blev jag.

Min mesta kund, Majas Cottage på Lorensdal, har beställt två kabeltrummor... Dessa ska ingå i hennes utställningsmöbler att visa sina egna varor på vid mässor mm. Kanske de även dyker upp i butiken till försäljning, vem vet.
Min mesta kund, Majas Cottage på Lorensdal, har beställt två kabeltrummor... Dessa ska ingå i hennes utställningsmöbler att visa sina egna varor på vid mässor mm. Kanske de även dyker upp i butiken till försäljning, vem vet.

Lister, eller trösklar om ni så vill, längst ut på kanten vid orkesterestraden på Malmö nya konserthus. Liten detalj som är nog så viktig för att musikerna längst ut inte ska falla av podiet när dom jammar på som bäst.
Lister, eller trösklar om ni så vill, längst ut på kanten vid orkesterestraden på Malmö nya konserthus. Liten detalj som är nog så viktig för att musikerna längst ut inte ska falla av podiet när dom jammar på som bäst.


Petra öppnar snart en större butik för sitt Majas Cottage på Lorensdal (Vellinge). De befintliga dörrarna in till nya butiken passar varken byggnadens stil eller Petras smak. Hon ville att dom skulle likna ladugårdsdörrar. Okej, sa jag.
Petra öppnar snart en större butik för sitt Majas Cottage på Lorensdal (Vellinge). De befintliga dörrarna in till nya butiken passar varken byggnadens stil eller Petras smak. Dessutom är dom larmade så jag kunde inte plocka ner dom och arbeta med dom på snickeriet.
Hon ville att dom skulle likna ladugårdsdörrar. Okej, sa jag.

Ett par alldeles traditionella och tråkiga nya innerdörrar till en presentbutik passade inte alls in i miljön. "Gör om dom till ladugårdsdörrar", sa Petra på Majas Cottage. Okej, sa jag och satte igång tänkandet. 4 mm furupanel med rustikbehandlad yta så trästrukturen både syns och känns. Snyggt blev det.
Ett par alldeles traditionella och tråkiga nya innerdörrar till en presentbutik passade inte alls in i miljön. "Gör om dom till ladugårdsdörrar", sa Petra på Majas Cottage. Okej, sa jag och satte igång tänkandet. 4 mm furupanel med rustikbehandlad yta så trästrukturen både syns och känns. Sedan monterat på en tunn skiva som är fäst direkt på det befintliga dörrbladet.


Och så här ser dörrarna ut inifrån butiken. Några rejäla brädor i samma stil har blivit dörrfoder vilket kompletterar bilden perfekt.
Och så här ser dörrarna ut inifrån butiken. Några rejäla brädor i samma stil har blivit dörrfoder vilket kompletterar bilden perfekt.

Brädan borstas med olika hårda borstar för att få bort en del av den mjuka sommarveden. Detta är en process som naturen och normalt slitage ordnar över tiden men något som jag kan skapa lite snabbare inne på snickeriet.  Behandlingen ger en känsla av att träet är gammalt och nött vilket önskas av en del kunder. Ytbehandlingen är sedan helt valfri, i detta fallet är det en kund som vill ha täckmålat helvitt, och träet syns bra igenom tack vare behandlingen.
Brädan borstas med olika hårda borstar för att få bort en del av den mjuka sommarveden. Detta är en process som naturen och normalt slitage ordnar över tiden men något som jag kan skapa lite snabbare inne på snickeriet.
Behandlingen ger en känsla av att träet är gammalt och nött vilket önskas av en del kunder. Ytbehandlingen är sedan helt valfri.

På en gård vid Arendala öster om Lund behövdes ett nytt brunnslock till dricksvattenbrunnen. Det gjordes i lärkträ och ligger nu på plats och väntar på (påskyndad) patinering. Givetvis tillkommer avluftningsrör och en gårdspump (den sista för syns skull).
På en gård vid Arendala öster om Lund behövdes ett nytt brunnslock till dricksvattenbrunnen. Det gjordes i lärkträ och ligger nu på plats och väntar på (påskyndad) patinering.
Givetvis tillkommer avluftningsrör och en gårdspump (den sista för syns skull).

Fyra trösklar i ek färdiga för att monteras hemma hos en kund.
Fyra trösklar i ek färdiga för att monteras hemma hos en kund.

En lite skönt rundad hylla för den nedfällda vasken, hylla undertill och lister runt den stora spegeln. På ribban till vänster skall det snart upp ett par handdukskrokar. Ganska små medel gör att en liten och gammaldags toalett blir vackrare. I spegeln syns de hyllor jag satte på väggen mittemot.
En lite skönt rundad hylla för den nedfällda vasken, hylla undertill och lister runt den stora spegeln. På ribban till vänster skall det snart upp ett par handdukskrokar. Ganska små medel gör att en liten och gammaldags toalett blir vackrare.
I spegeln syns de hyllor jag satte på väggen mittemot.

Fick göra en skohylla som avslutning på en "svår" hörna bredvid några IKEA-garderober. Tycker det blev bra och ser enhetligt ut. Nöjd.
Fick göra en skohylla som avslutning på en "svår" hörna bredvid några IKEA-garderober. Tycker det blev bra och ser enhetligt ut. Nöjd.

Hallmöbel
Hallmöbel till lägenhet i Malmö, döljer proppskåpet på ett snyggt sätt. Utformningen är gjord så att den smälter in med övrig arkitektur från 30-talet. Björkstammarna bakom är en väggtapet.

Ståstol för ungar
Ståpall med spjälor, så ungarna kan vara med i köket utan att ramla!
Fritt skapad efter modell som min lillasysters farfar gjorde till henne för 40 år sen. Jag har alltid tyckt att modellen är alldeles för fantastisk för att bara finnas i ett enda hem. Nu finns den i två.

Vinhyllor till RiAnnas
Vinhyllor till RiAnnas by the Sea, Scaniaplatsen i Malmö.
Jätteglad blev jag när jag fick förtroendet att bygga denna sektion åt Anna och Ricky till deras nya restaurang. Dom ville inte ha nån bakvägg på möbeln så jag drog fram hyllorna och satte LED-belysning baktill för att än mer framhäva både vägg, vin och hylla.

Nya fönster
Nya källarfönster efter äldre modell till äldre hus i havsbandet där sol, vind och vatten verkligen nöter.
Givetvis tillverkad i kådrik kärnfuru för lång hållbarhet. Det är numera inga problem att hitta rät typ av beslag för tidsandan, om de gamla inte kan återanvändas.

Majas bord
Lantligt bord i massiv furu.
Gjord som utställningsbord för mässor men passar bra till trädgårdsfesten också. Ytan är behandlad med en roterande borste som nöter bort det mjukaste träet och lämnar kvar en yta som ser gammal och nött ut. Om man sen väljer att ge ytan en gammal patina eller, som här, en kritvit och tåligare behandling, är en smaksak.

Majas bardisk
Mobil receptionsdisk för mässor och utställningar.
Gjord tillsammans med bordet här bredvid, samma ytstruktur och behandling.

Badrumshylla
Badrumshylla i massiv ek.
Lodräta hyllorna är steglöst flyttbara i sidled. Platsbyggda hyllor är ett smart sätt att göra hemmet både mer praktiskt och snyggare.

Båda dörrarna med nytt glas
Två innerdörrar renoverade.
Övre dörrspeglarna ersatta med fönsterglas för mer ljusflöde. Med rätt verktyg och teknik så går det att bevara de ursprungliga listerna runt speglarna så det ser ut som att dörren fortfarande är i originalskick.

Dynlåda, öppen
Enkel, platsbyggd dynlåda till privat kund i Malmö. Det är bättre att satsa på platsbyggt även för enklare möbler - bara för att det skall bli lika snyggt som praktiskt. (Denna lämnade jag omålad för kunden själv att färdigställa.)

Klicka på bilderna för att se en större bild.

(Fungerar inte så bra om du tittar i en smartphone...)